Trouwambtenaar, BABS, Ritueelbegeleider

Leuk dat jullie mij hebben gevonden!

Mijn naam is Janine Keijzer. Graag vertel ik iets over mijzelf en mijn werkwijze. Ik ben Zelfstandig Trouwambtenaar, BABS en Ceremoniemaker.

Hoe is het zo gekomen dat ik ervoor koos om huwelijken te gaan voltrekken?

Na een mooie en interessante studie in 2019-20 aan de Universiteit van Humanstiek over Rituelen en Ceremonies koos ik voor het Zelfstandig Trouwambtenaarschap. En natuurlijk kan ik ook jullie Babs voor één dag zijn. En wat ging er vooraf aan dit alles? Janine Keijzer

Op mijn 24ste studeerde ik af als Cultuursocioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Maar ik ben vooral een creatieveling. Het allergrootste deel van mijn leven was ik Flamencodanseres en nu ook nog altijd Zangeres van latin songs (bossa nova, fado, bolero's). De combinatie van mijn fascinatie voor maatschappij, rituelen en ceremonies, én mijn 'Spaanse' en creatieve achtergrond maakt dat ik me extra thuis voel bij mensen die net als ik houden van passie, kleur, warmte, gezelligheid. Ook tweetalige huwelijken (Spaans, Engels, Duits, Frans) vind ik erg leuk om te doen. En let op: willen jullie in Spanje trouwen omdat één van de partners Spaans of Zuid-Amerikaans is, of gewoon omdat jullie het leuk vinden? Fantastisch. Ook dit kan en in de loop van 2023 komt er meer informatie hierover op mijn website te staan! 

Hoe ga ik te werk? Ik start altijd met een vrijblijvend gesprek via zoom of gewoon live in Café Vooges onder het station van Haarlem. Dan, als we een klik hebben met elkaar, stuur ik jullie informatie op waarbij ik je help mee te denken over wat er allemaal kan met huwelijken. Allereerst gaan we we het uiteraard ook hebben over jullie unieke liefdesverhaal, dat altijd net weer anders is dan alle andere. Hoe en waar en wanneer is alles ontstaan en waar gaan jullie voor met elkaar en in jullie leven? Ik geef jullie ook inspirerende voorbeelden van huwelijksrituelen en -symbolen waar je uit kunt kiezen of je inspiratie uit op kunt doen. Altijd leuk om te lezen wat alles eigenlijk betekent wat in huwelijken plaatsvindt!

Zodra we jullie story samen hebben bepaald, en jullie wensen in kaart hebben gebracht, gaan we de rest invullen. We hebben het ook over de locatie, de gasten, getuigen, aankleding, muziek, teksten en speeches. Samen met jullie streef ik naar een ceremoniële handeling van ongeveer 30 tot 40 minuten. Is de bruiloft klein, dan kan ik óók jullie ceremoniemeester worden, dan heb je alles in één hand, wel zo handig. Ik vind het namelijk ook erg leuk om te organiseren omdat ik ook event organisator ben. Is het groter van opzet werk ik graag samen met jullie ceremoniemeester of weddingplanner. Last but not least, vanuit mijn vak als ervaren zangeres kan ik voor jullie de meest favoriete song zingen die voor jullie speciaal is. Dit kan in alle talen, engels, spaans, nederlands, frans, braziliaans, italiaans. Dit doe ik uiteraard alleen als jullie dit een super leuk extra vinden!

Ga af op jullie gevoel en treedt gerust in contact als er een ‘JA’ ontstaat.

Ik sta er helemaal voor open om samen met jullie van jullie moment iets onvergetelijks te maken.
"Let's Celebrate"!

 

SDCbruinejurkwater.png