Trouwambtenaar, BABS, Ritueelbegeleider

Fijn dat jullie mij hebben gevonden!

Mijn naam is Janine Keijzer. Ik ben Zelfstandig Trouwambtenaar en Ceremoniemaker.

Graag vertel ik in het kort iets over wie ik ben en wat mij drijft.

In 1990 studeerde ik als Cultuursocioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Maar kort daarna kwam ‘Flamenco’ als een bliksemflits op mijn pad via een concert dat ik bijwoonde in Carré. De keuze was vrij snel duidelijk. Na mijn studie koos ik er voor Flamencodanseres en -docent te worden, en met succes. Dertig jaar van mijn leven heb ik met enorm veel plezier lesgegeven aan ontzettend veel mensen en genoten van de optredens op talloze podia. Naast het dansen heb ik me ook als zangeres ontwikkeld. Fado, Bossa Nova en lichte Flamenconummers, alles breng ik met verhalen erom heen en met passie. Ook werk ik 16 uur per week voor de Flamenco Biennale Nederland. Nieuwsgierig? Kijk dan ook even op www.lanina.net

Vanuit deze bijzondere achtergrond begon het een paar jaar geleden te kriebelen. Ik voelde heel duidelijk dat het tijd werd voor een nieuwe weg. Dichterbij mensen, met diepgang, iets betekenen voor anderen in bijzondere events.

Aan de Schrijversvakschool in Amsterdam volgde ik de cursussen proza en creatief schrijven. De volgende belangrijke stap in de richting van BABS en Zelfstandig Trouwambtenaar volgde vanaf zomer 2018. Als inval Huwelijks-Bode assisteer(de) ik de BABSEN bij het leiden van de huwelijken op het stadhuis van Haarlem. De speciale momenten, al die mensen die in liefde tot elkaar komen, zijn indrukwekkend en inspirerend. Eigenlijk was het verlangen er vanaf het begin: dit wil ik zelf ook vormgeven.

En toen ging ik ervoor: in maart 2019 volgde ik de opleiding tot Trouwambtenaar bij Flexible Coaching. En: vanaf september studeerde ik aan Universiteit van Utrecht binnen het vak ‘Celebrant’ (Ceremonie- en Ritueelbegeleider).In januari 2020 heb ik de 2 Modules over de Verbintenissen met goed gevolg afgerond. Alle Ceremonies bij Leven (Trouwen, Partnerschap, Vriendschap, Gezinsvorming, Rites de Passage maar ook Scheidingsrituelen) geef ik vorm. Iets later komen de Rituelen rondom Afscheid en Herinneren aan bod, vanaf 2021.

Het is heel mooi om alles over wereldwijde Ceremonieën aan te kunnen bieden aan iedereen die de meest bijzondere momenten uit het leven wil bekrachtigen. Met plek voor alles wat mensen drijft en waar zij in geloven. Dit geef ik heel graag samen met jullie weer in de Ceremonie voor jullie bruiloft of ander bijzonder moment. En uiteraard is Muziek mijn ándere specialiteit. Ik kan goed meedenken over welke sfeer welke muziek brengt en ken veel fantastische artiesten.

Kijk gerust even op het filmpje, dat zegt vaak meer dan woorden . . . Of lees de recensies. Ga af op jullie gevoel en treedt gerust in contact als er een ‘JA’ ontstaat.

Ik sta er helemaal voor open om samen met jullie ook van jullie moment iets onvergetelijks te maken!